Isnin, 6 September 2010

Bisikan Lebaran

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
kepada semua ahli Qariah Masjid Bukit Indah, bermula para ahli jawatankuasa, para jemaah, dan sesiapa yang sahaja yang pernah menjejakkan kakinya di Masjid Bukit Indah.....Salam Labaran diucapkan, semoga semunya berada dalam kondisi yang amat baik serta sentiasa di bawah perlindungan Allah Azzawajalla.
Di kesempatan ini, saya bagi pihak ajk Masjid Bukit Indah ingin merakamkaan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua ahli qariah kerana memberikan kerjasama bagi menjayakan semua program di sepanjang bulan Ramadhan. Pihak ajk juga mengucapkan berbanyak terima kasih di atas semua sumbangan samada berbentuk wang ringgit, barangan, makanan dan sebagainya yang diberikan sepanjang bulan ramadhan.
Kita menggangarkan MBI akan mencapai kutipan Ramadan sehingga 100 ribu untuk tahun ini. Semuanya hasil dari sokongan dan kerjasama ahli Qariah semua.
Kami berharap agar roh Ramadan terus berfungsi dalam jiwa setiap ahli qariah, memenuhi ruang hati, agar rohnya masih terus kekal sehingga ke bulan-bulan yang lain.
Kita berharap agar, program-program yang akan dilaksanakan dalam bulan-bulan lain akan terus mendapat sambutan sebagaimana dalam bulan Ramadan.
Pihak ajk juga mengalu-alukan sebarang pandangan dan teguran dari semua ahli Qariah, agar sesuatu yang terbaik dapat dilaksanakan di masjid kita ini. Kita tahu, bahawa peranan masjid amat besar, berkesan serta bersifat peribadatan dan perhambaan diri keapda Allah. Setiap bantuan dan kerjasama yang diberikan akan diberi ganjaran oleh Allah Azzawajalla.
Pihak ajk juga memohon ampun dan maaf di atas segala kesilapan dan kedhaifan pengurusan kami selama ini yang telah masuk tahun ke 2, samada disedari atau tidak disedari. Apa yang kita lakukan adalah sekadar memenuhi tugasan kami sebagai ajk yang dilantik. Di kalangan ajk MBI ramai yang telah berusaha bersungguh-sungguh untuk memajukan masjid.
Pihak Muslimat juga tidak kurang jasanya kepada kemajuan masjid, sayap penting ajk mbi ini amat berfungsi terutama dalam memohon derma dan sumbangan kepada tabung masjid, serta juga menguruskan penyediaan bubur lambuk setiap sabtu dan ahad pada bulan Ramadan.
Kita berharap, dengan kerjasam semua pihak, secara langsung atau tidak langsung akan terus memacu MBI ke peringkat yang tinggi serta lebih berkesan kepada masyarakat Bukit indah.
Oleh itu saya selaku nazir Masjid Bukit Indah mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI kepada seluruh ahli jawatankuasa dan seluruh ahli Qariah masjid Bukit, Maaf Zahir dan batin.
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tiada ulasan:

Catat Ulasan